Бренд Valentino став спонсором Букерівської премії — 2024

Симбіоз високої моди і культури

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Instagram @maisonvalentino, Booker Prize

ОПУБЛІКОВАНО: 18 квітня 2024

Італійський дім моди Valentino став спонсором цьогорічної Букерівської премії — однієї з найпрестижніших літературних нагород у світі, яку вручають за найкращі романи та збірки оповідань з усього світу, що були перекладені англійською мовою. Церемонія нагородження відбудеться 21 травня. За сприяння бренду 500 наборів із книжками шести письменників-фіналістів пожертвують бібліотекам Великобританії. 

Бренд Valentino підтримує розвиток мистецтва та літератури й не раз звертався у своїх колекціях та кампейнах до текстів сучасних авторів, зокрема співпрацював з письменницями Ханьєю Янагіхарою, Лейлою Мотлі, Еліф Шафак і Міеко Кавакамі.

«Ми раді цьому знаковому партнерству і дуже вдячні Valentino за підтримку. Ми об’єдналися, щоб прославляти світ уяви без кордонів. Енергія та ентузіазм команди Valentino надихають, як і все, що вони вже зробили в колаборації з талановитими письменниками. Відкриття нашої спільної любові до багатьох авторів, відзначених Букерівською премією, було особливо захопливим», 

— підкреслює Габі Вуд, виконавчий директор Букерівської премії.

Цього року до шортліста нагороди увійшли роботи Сельви Алмада Not a River («Не річка»), Єнте Постума What I’d Rather Not Think About («Про що я б краще не думав»), Єнні Ерпенбек Kairos («Кайрос»), Хван Сок-йона Mater 2-10 («Мати 2-10»), Ітамара Вієра Жуніора Crooked Plow («Викривлений плуг») та Ії Генберг The Details («Деталі»).

«Для нас честь бути партнером Фонду Букерівської премії. Ця співпраця ще більше зміцнить наш глибокий зв’язок зі світом літератури», 

— зазначили у Valentino. Нагадуємо, що у березні Пʼєрпаоло Піччолі покинув дім моди після 25 років роботи, а новим креативним директором бренду став Алессандро Мікеле.

Про зв'язок моди та культури нам також продовжують нагадувати Miu Miu, що у квітні започаткував власний літературний клуб, та Dior з книжковим проєктом Book Tote Club, героїнею якого нещодавно стала Наталі Портман.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ