Герцогиня Единбурзька відвідала Україну

Важлива підтримка від королівської сімʼї

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Instagram: @theroyalfamily

ОПУБЛІКОВАНО: 30 квітня 2024

Учора, 29 квітня, герцогиня Единбурзька Софі Гелен, дружина наймолодшого сина Єлизавети II — принца Едварда, прибула до Києва. Вона стала першим членом королівської родини, який відвідав Україну з початку російського вторгнення у 2014 році. Про це повідомили в офіційному акаунті королівської родини в Instagram.

У Києві герцогиня Единбурзька зустрілася з президентом Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською. Як стверджує «Суспільне», Її Королівська Високість, яка є активісткою британської ініціативи «Запобігання сексуальному насильству під час конфлікту», поспілкувалася з людьми, які пережили сексуальне насильство і тортури та погодилися поділитися своїми історіями, а також з дітьми, які повернулися в Україну після насильницької депортації Росією.

Герцогиня Единбузька відвідала Україну

«У Центрі допомоги жертвам ООН у Києві герцогиня дізналася про роботу Фонду народонаселення ООН, який діє у 12 містах України, надаючи життєво важливу психосоціальну та юридичну підтримку тим, хто її потребує, особливо постраждалим від сексуального насильства внаслідок конфлікту»,

— йдеться у повідомленні королівської сім’ї.

Окрім цього, Софі Гелен також зустрілася з волонтерками, зокрема, з Ірпеня та Бучі, які допомагають своїм громадам подолати наслідки атак, сприяючи діяльності з охорони психічного здоров’я дітей.

Герцогиня Единбузька відвідала Україну

Герцогиня Единбузька відвідала Україну

Герцогиня Единбузька відвідала Україну

Герцогиня Единбузька відвідала Україну


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ