Кейт Міддлтон отримала почесну нагороду від Чарльза III

За багаторічну службу Англії

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 25 квітня 2024

Король Чарльз III нагородив Кейт Міддлтон Орденом кавалерів пошани, що був заснований Георгом V у 1917 році для визнання видатних досягнень у мистецтві, науці, медицині та державній службі.

Традиційно до складу ордену входять сам монарх та не більше 65 кавалерів. Їх заслуги символічно відзначають медальйоном із зображанням дуба, королівського герба і корони. Також нагороду оздоблюють девізом «У діях вірний і в честі незаплямований».

Зазначається, що це символ великої поваги та особистої вдячності короля принцесі Уельській за її багаторічну службу Англії, внесок у розвиток мистецтва і соціальних програм. Церемонія нагородження відбулася у Каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку. Кейт Міддлтон стала першою в історії представницею королівської родини, що удостоїлася Ордену кавалерів пошани.

Кейт Міддлтон і король Чарльз III. Фото: Getty Images

Також король призначив принца Уельського магістром Найпочеснішого ордену Лазні — лицарського ордена, що був заснований Георгом I у 1725 році. Назва об'єднання походить від давнього обряду, коли учасники перед посвятою мали не спати, молитися й очистити своє тіло.

З 1974 по 2022 рік король Чарльз III сам був магістром ордену, що відзначає військовослужбовців і цивільних осіб за зразкову службу.

Нагадуємо, що король Чарльз III та Кейт Міддлтон зараз борються з хворобою — наприкінці березня, після двох місяців відсутності, Кейт Міддлтон зробила публічну заяву в Instagram, повідомивши підписників, що в неї виявили рак і вона проходить курс хіміотерапії. У Букінгемському палаці зазначають, що в цей час члени королівської родини особливо близькі та виражають одне одному повагу та підтримку.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ